icon
X
icon icon

Consultații Optometrice


Consultații optometrice


     Suntem o echipă formată din optometriști cu experiență de peste 10 ani și te așteptăm la o consultație optometrică complet gratuită în locațiile noastre. Consultația cuprinde:
          - Autorefractomie;
          - Testarea acuității vizuale;
          - Prescripția de ochelari de vedere/lentile de contact.
     La comanda completă de ochelari primești 15% reducere.


Depindem 80% din timp de ochii noștri! Este important să mergem la oftalmolog în fiecare an. Programează-te la un consult oftalmologic la Carol Optic

Consultații Optometrice | Programează-te Acum Pentru Un Consult

ce inseamna consultatie optometrica

  Ce înseamnă consultație optometrică oferită de CarolOptic.ro? Aceasta este un examen al sănătății ochilor, efectuat de către un optometrist sau un oftalmolog. Acest examen poate implica o serie de teste și de proceduri care evaluează vederea și starea generală a ochilor. În timpul consultului, optometristul examinează ochii și evaluează diferite aspecte ale vederii, cum ar fi acuitatea vizuală, refracția, percepția culorilor, stereopsisul (percepția adâncimii) și funcția musculară a ochilor.
  Deasemenea, se poate efectua o examinare a structurii oculare interne, inclusiv a retinei și a nervului optic, pentru a detecta eventualele anomalii sau probleme de sănătate. Ce inseamna consultatie optometrica? Consultanța optometrică poate fi efectuată în scop preventiv, pentru a identifica orice problemă de sănătate oculară în stadiu incipient, pentru a prescrie ochelari sau lentile de contact sau pentru a monitoriza tratamentul afecțiunilor existente. Această consultație este utilă și atunci când pacientul acuză dureri de cap, oboseală oculară sau vedere încețoșată.

  Ce inseamna consultatie optometrica completă? Aceasta include pe lângă autorefractomie și testarea acuității vizuale. Și ca să continuăm cu răspunsurile, autorefractomia este o metodă de evaluare automată a refracției ochiului, adică a puterii de refracție necesară pentru ca lumina să se focalizeze corect pe retină și să ofere o imagine clară. Această metodă se bazează pe măsurarea automată a refracției oculare, fără a fi nevoie ca pacientul să ofere feedback sau să participe activ la examinare.
  Procedura implică utilizarea unui aparat care utilizează un fascicul de lumină pentru a măsura puterea de refracție a ochiului. Având la bază două lentile, una sferică și una cilindrică, acestea se rotesc cu scopul de a determina cea mai bună poziție pentru focalizarea luminii. Astfel se pot diagnostica mai multe afecțiuni ale ochilor, precum hipermetropia, miopia, astigmatismul și presbiopia. De asemenea, se poate monitoriza progresia acestor afecțiuni în timp, ajutând astfel la rafinarea tratamentului.

Ce înseamnă consultație optometrică periodică realizată la un specialist?

consultatii optometrice

  Ce înseamnă consultație optometrică? Consultațiile optometrice au o importanță vitală pentru sănătatea și bunăstarea ochilor și pentru menținerea unei vederi clare și confortabile. Acestea pot ajuta la depistarea problemelor de sănătate oculara, cum ar fi miopia, hipermetropia, astigmatismul, cataracta, glaucomul sau degenerarea maculară și pot preveni sau trata aceste afecțiuni în stadiile incipiente. Mai mult decât atât, consultările optometrice pot oferii informații importante despre starea generală de sănătate. De exemplu, un optometrist poate detecta semne de diabet sau hipertensiune arterială în timpul examinării oculare.
  În general, o examinare optometrică poate oferi informații esențiale pentru prevenirea și tratarea problemelor de sănătate oculară, precum și pentru menținerea unei vederi sănătoase și clare. Pentru rezultate optime, recomandarea este ca adulții sănătoși să se prezinte la un control la fiecare doi ani. Pentru copii în creștere, consultările optometrice sunt recomandate anual, pentru a monitoriza dezvoltarea vederii și pentru a detecta orice probleme în stadiu incipient.

  Consultații optometrice au loc după o rutină ce poate varia funcție de optometrist și de nevoile individuale ale pacientului, dar în general acestea ar trebui să includă o serie de etape. Astfel, la prima consultație este așteptat un interviu în cadrul căruia optometristul va discuta cu pacientul despre istoricul său medical și ocular, precum și despre orice probleme sau simptome actuale. După consumarea interviului este de așteptat să urmeze examinarea vederii, în cadrul căreia pacientul va fi pus să citească litere sau numere de pe ecranul de optotipuri, cu fiecare ochi în parte. Astfel se măsoară acuitatea și claritatea vederii.
  Urmează refractometria, în cadrul căreia optometristul va utiliza instrumente specializate pentru a evalua dioptriile ochilor și va determina orice necesități de corecție cu ochelari sau lentile de contact. Deasemenea, se poate efectua și o examinare interioară a ochilor cu instrumente specializate, pentru a detecta orice semne de afecțiuni ale ochilor.

Ce preț voi plăti pentru o consultație optometrică la CarolOptic.ro?

pret consultatie optometrica

  Prețul consultației optometrice poate varia în funcție de serviciile incluse în examinare. Astfel, cel mai mic preț se va plăti cu siguranță pentru o consultație optometrică de rutină, în care optometristul examinează ochii pentru evaluarea stării generale a vederii și pentru a depista eventualele probleme legate de refracție și alte afecțiuni oculare. Durata unei consultații optometrice de rutină poate varia în funcție de optometrist și de necesitățile specifice ale pacientului, dar în general, o consultație optometrică de rutină poate dura între 30 și 60 de minute.
  Durata exactă depinde de mulți factori, inclusiv de istoricul medical al pacientului, simptomele și problemele de vedere raportate, vârsta pacientului și eventuala necesitate a unor texte suplimentare. Este important ca pacienții să ia în considerare faptul că durata consultației poate varia și că ar putea fi nevoie să aștepte puțin înainte de a fi văzuți de către optometrist, mai ales sunt necesare teste suplimentare.

  Prețurile consultațiilor optometrice pot să fie mai mari atunci când este necesară o consultație optometrică complexă, care implică teste și proceduri mai avansate decât cele dintr-o examinare de rutină. Dintre aceste proceduri complexe amintim topografia corneei, o examinare care măsoară forma corneei pentru a detecta eventualele anomalii precum cheratoconus sau alte afecțiuni ale corneei. Aberrometria este o altă investigație care evaluează abaterea optică a ochiului pentru a detecta probleme ale vederii nocturne, iar anomaliile precum edemul macular se detectează cu ajutorul imagisticii optice.
  Examinarea fundului de ochi, care implică utilizarea unei lămpi cu fante și a unor lentile speciale, poate detecta afecțiuni precum diabetul zaharat, hipertensiunea arterială dar și probleme oftalmologice. Examinările enumerate mai sus sunt mai complexe, necesită mai mult timp și efort decât o examinare de rutină și sunt cu siguranță mai scumpe. Este important ca pacientul să aloce din start suficient timp pentru o astfel de consultație.

Cererea pentru programare a fost trimisa!

Cererea pentru programare nu a fost trimisa! Va rugam sa completati toate campurile obligatorii

PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE OFTALMOLOGICA
Primesti 15% discount la noii ochelari
* Nume
* Telefon
* Locatie
* Doctor
* Alege data
* Alege ora
Solicita programare
Livrare produse Pravalialuibebe Livrare produse Plata securizata Pravalialuibebe Plata securizata Livrare gratuita Pravalialuibebe Livrare gratuita Telefon Pravalialuibebe Telefon 0720199199