Având o pregătire
corespunzătoare și o experientă de 15 ani, echipa noastră de medici oftalmologi
oferă servicii oftalmologice pentru a identifica diferite afecțiuni oculare
atât la copii cât și la adulți.
Consultul oftalmologic este nedureros și durează
atât cât este necesar pentru a pune diagnosticul corect.
Prețul unei consultații oftalmologice este de 250
lei și include:
- autorefractometrie (metodă
care îi permite medicului oftalmolog să verifice acuitatea vizuală și îi oferă
posibilitatea să identifice viciile de refracţie);
- cicloplegie (folosirea
unor picături de dilatare a pupilei, adică se efectuează autorefractometria
după cicloplegie);
- testarea acuității vizuale (capacitatea
ochiului de a distinge corect atât dimensiunea și forma obiectelor din jur, cât
și alte detalii precum cifrele, literele ori simbolurile);
- tensiune oculară (apare atunci
când presiunea din ochi este peste intervalul considerat normal, fără
modificări detectabile ale vederii sau deteriorări ale structurii ochilor);
- verificarea motilității oculare (mișcările
ochilor, pentru depistarea strabismului sau a unei pareze);
- testarea vederii binoculare
și a celei stereoscopice (capacitatea de a uni cele două imagini
percepute de către retina fiecărui ochi într-o imagine unică);
- biomicroscopie (examinare
microscopică la nivelul pleoapelor,conjunctivei, sclerei, corneei, irisului și
cristalinului. Ajută la depistarea cataractei;
- examinarea retinei (cu
ajutorul unor picături fundul de ochi mărit de 15-20 de ori, lucru ce face
posibilă depistarea celor mai mici anomalii);
- prescrispție ochelari de
vedere/lentile de contact.
Consultatii Oftalmologice | Verifica Sanatatea Ochilor Tai
Consultatii oftalmologice oferite de CarolOptic.ro sunt garanția că nimic nu-ți va scăpa din vedere primăvara asta! Pentru că oftalmologia, chiar dacă își are rădăcinile în antichitatea greacă, provenind din alăturarea cuvintelor „ophthalmos” și „logos”, care s-ar traduce prin studiul ochilor, s-a dezvoltat remarcabil începând cu a doua jumătate a secolului XX. Termenul în sine a fost folosit în literatura medicală de medicul german Georg Joseph Beer, care a publicat lucrarea „Manual de oftalmologie”, prima de acest fel din lume dedicată studiului ochilor.
Ulterior, oftalmologia s-a dezvoltat ca o specialitate medicală distinctă devenind una din cele mai importante ramuri ale medicinei. Începând cu secolul al XIX-lea, odată cu dezvoltarea instrumentelor de examinare a ochilor și a tratamentelor oftalmologice, putem spune că a început istoria oftalmologiei moderne. În anul 1851, oftalmologul german Albrecht von Graefe a fondat primul spital oftalmologic din lume care oferea consultatii oftalmologice, acesta fiind situat în Berlin.
Consultații oftalmologice au devenit din acel moment o opțiune reală pentru cei ce sufereau de afecțiuni ale ochilor, în același timp câștigând teren în competiția cu alte specialități medicale. În anii următori au fost deschise clinici oftalmologice și spitale specializate în această disciplină în multe alte orașe din Europa, ca de exemplu Paris, Viena, Londra, Roma sau Amsterdam. Ulterior, de-a lungul secolului al XX-lea, cercetările s-au accelerat oftalmologia beneficiind astfel de numeroase descoperiri. Au fost introduse noi tehnologii și tratamente pentru tratarea afecțiunilor oculare.
Astăzi, consultațiile oftalmologice și serviciile medicale sunt un serviciu larg răspândit în majoritatea țărilor europene, atât în sectoarele publice cât și în cele private. Consultațiile oftalmologice în România au apărut după cel de-al Doilea Război Mondial, înaintea acestei perioade tratarea problemelor oftalmologice fiind limitată la tratamente populare însoțite de remedii tradiționale. Începând cu anii 1950 s-au început investiții masive în domeniul sănătății, acestea incluzând și oftalmologia.
Evoluția diagnosticului în consultatii oftalmologice
Consultații oftalmologice performante și exacte. Oftalmologie este o știință medicală care a evoluat spectaculos în mai puțin de 100 de ani. Astfel, în secolul al XX-lea, multe afecțiuni oculare erau considerate incurabile sau foarte greu de tratat. Însă, datorită progreselor din medicină și tehnologie, multe din aceste afecțiuni pot fi astăzi tratate cu succes. Pentru exemplificare vom enumera câteva exemple. Cataracta era astfel, în trecut o boală cu șanse foarte mici de vindecare. Procedura de îndepărtare era riscantă.
Astăzi, chirurgia cu laser poate îndepărta cataracta într-un mod sigur și eficient, aducând o îmbunătățire semnificativă vederii. O altă afecțiune gravă, considerată incurabilă secolul trecut, este Glaucomul. Din păcate, multe persoane și-au pierdut vederea datorită acestei afecțiuni. Astăzi însă există o serie de tratamente eficiente care pot reduce presiunea intraoculară, încetinind astfel semnificativ progresul bolii și în anumite cazuri chiar îmbunătății vederea. Chalazionul se trata doar chirurgical, astăzi avem pentru el tratament.
Oftalmologie este, după cum se vede, o ramură a medicinii care a evoluat incredibil. Degenerescența maculară legată de vârstă era în trecut considerată incurabilă și mulți pacienți afectați își pierdeau vederea în totalitate. Astăzi însă, există tratamente care încetinesc progresia bolii iar în anumite cazuri pot chiar să îmbunătățească vederea. La fel, Retinopatia diabetică era considerată extrem de dificil de tratat, mulți pacienți pierzându-și vederea din cauza ei.
Astăzi, la fel ca și în celelalte cazuri enumerate, pacienții pot beneficia de tratament care încetinesc progresia bolii și ameliorează vederea. Iar acestea sunt doar câteva exemple de afecțiuni oculare care până de curând erau considerate incurabile și care astăzi pot fi tratate cu succes. Însă este important sa menționăm că fiecare caz este unic și că eficacitatea tratamentului poate varia în funcție de stadiul bolii și de factorii individuali. este important să consultați un medic oftalmolog, pentru obținerea unui diagnostic precis.
Vederea subțire cu vizitarea unui cabinet oftalmologie în România se ține!
Cabinet de oftalmologie este un exemplu elocvent de progres în timp, strâns legat de evoluția societății și de evoluția medicinii și a tehnologiei. În perioada interbelică, oftalmologia era practicată de medici specializați în chirurgie generală sau ORL, iar cabinetele specializate în oftalmologie era extrem de rare. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în ciuda condițiilor precare, medicina oftalmologică a continuat să se dezvolte. După război, în România s-a dezvoltat o rețea de clinici oftalmologice, iar Clinica Oftalmologică din București s-a transformat ulterior în Institutul Oftalmologic de Stat.
În paralel, în anii `60 și `70 ai secolului trecut au fost făcute progrese remarcabile în domeniul chirurgiei oftalmologice, iar medicii oftalmologi din România au fost printre primii din lume care au realizat intervenții chirurgicale de transplant de cornee și de cristalin. În anii 2000 au fost introduse noi tehnologii și metode de diagnostic și tratament, ca laserul pentru tratamentul glaucomului și cataractei.
Cabinet oftalmologie este astăzi o prezență firească în peisajul marilor orașe din țară. Oftalmologia a urmat trendul ascendent, România având în prezent o serie de centre de cercetare și universități ce se concentrează pe această disciplină, căutând permanent soluții pentru inovatoare pentru tratarea problemelor oculare. De asemenea, la nivel de inovație tehnologică, România a făcut progrese semnificative în ultimii ani. Astăzi tehnologia laser pentru chirurgia oculară este utilizata în spitale și clinici, iar cele mai noi tratamente pentru diverse afecțiuni oculare sunt disponibile și la noi în țară.
În ultimii ani, medicii oftalmologi de la noi din țară au avut oportunitatea să se specializeze și să-și îmbunătățească abilitățile prin participarea la conferințe și seminarii internaționale, dar și prin colaborarea cu clinici și spitale din străinătate. Aceste activități nu numai că au ajutat medicii să-și îmbunătățească pregătirea, dar aceștia sunt astăzi astfel mai adaptabili la noile tendințe tehnologice în domeniul oftalmologiei.